You are here
Home > Uncategorized >

Verbazingwekkende 6 typische gerechten van Mandalika Lombok

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Als je een gebied bezoekt, is het onvolledig als je geen culinaire tour maakt om de geneugten van de lokale specialiteiten te proeven. Een daarvan is het Lombok-gebied dat al erg beroemd is om zijn zeer mooie strandtoeristen en ook om de berg Rinjani. Afgezien van de beroemde Taliwang-kip, zijn er ook andere culinaire hoogstandjes die u moet proberen, vooral in Mandalika Lombok-gebied. Hier is de culinaire Mandalika Lombok met een geweldige smaak die je moet proberen.

1. Rarang-kip

Voor degenen onder u die van pittige gerechten houden, kunt u deze rarang-kip proberen. Chicken rarang cuisine is gegrilde kip met balado-kruiden en rode cayennepeper die wordt opgenomen in de vezels van het vlees. Rarang-kip heeft een bijtende pittige smaak maar behoorlijk verslavend.

De manier van verwerken en maken van de ingrediënten voor versnipperde kip is zo uniek, dat wil zeggen dat de scharrelkip eerst op het fornuis wordt verbrand. Als hoofdingrediënt moet de gebruikte scharrelkip jonge scharrelkip gebruiken, dus wees niet verbaasd als de Rarang-kipschotel een zeer heerlijke smaak heeft waardoor iemand nog meer verslaafd raakt bij het eten ervan. Rarang-kip wordt meestal geserveerd met gebakken sojabonen en heldere groenten. Lekker!

2. Saté Rembiga

Zoals de naam al aangeeft, komt rembiga saté uit een dorp genaamd Rembiga dat in de buurt van de voormalige luchthaven Selaparang ligt. Terwijl saté over het algemeen wordt geserveerd met pindasaus, wordt rembiga saté geserveerd zonder pindasaus. Het aroma en de smaak zijn zo uniek en verslavend.

Sate rembiga wordt gemaakt van rundvlees. Alvorens aan een spies te worden gestoken en gegrild, wordt de rundersaté rembiga 3 uur gemarineerd. De ingrediënten die nodig zijn om rembiga saté te installeren zijn cayennepeper, garnalenpasta, knoflook, zout en suiker. Sate Rembiga wordt meestal geserveerd met rijstwafel, groente plecing of urap-urap.

3. Ares

Dit typische eten van Mandalika Lombok lijkt de naam te zijn van de God of War in de Griekse mythologie. Maar dit ares is een typisch gerecht van mandalika dat gemaakt is van jonge bananenstengels. Niet alleen bananen, de bananen die worden gebruikt om deze Ares-gerechten te maken, zijn kepok-bananen of bakbananen.

Deze bananenhoofdnerf is verwerkt met speciale kruiden vermengd met kokosmelk zodat de keuken van Ares een smaak kan creëren van een combinatie van zoet en hartig. In het verleden werd dit gerecht alleen gevonden op bruiloften van de inheemse Sasak-stam. Maar nu vind je het heel gemakkelijk in de culinaire kraampjes van Mandalika.

4. Poteng Jaje Tujak

Poteng jaje tunjak wordt een speciaal gerecht genoemd omdat het alleen op feestdagen wordt geserveerd. Dit voedsel is echter nog steeds beschikbaar in bepaalde kraampjes voor buitenlandse toeristen die op bezoek komen. In het Indonesisch is de betekenis van de naam “Poteng Jaje Tujak” puree. Poteng jaje tujak is gemaakt van kleefrijstmeel gemengd met een mengsel van suji- en pandanbladeren.

Er is een filosofie die vóór de oprichting door de lokale gemeenschap werd geloofd. Poteng jaje tunjak maken moet in een heilige staat zijn, niet in een staat van menstruatie (voor vrouwen), vooral als je plakbandpoeder gaat strooien, omdat men gelooft dat het de poteng kan beschadigen.

5. Babalung

Afgaande op de naam betekent bebalung balung of bot. Als in de taal van de Sasak-stam, betekent babalung energie omdat men gelooft dat mensen na het eten van bebalung krachtiger zullen zijn en vitaler zullen zijn. Het hoofdingrediënt van deze bebalung zijn runder- of buffelribben die zijn gemengd met speciale Mandhalika-kruiden.

Bebalung heeft ook speciale menu’s zoals ares omdat het op elke grote dag en elk feest geserveerd moet worden. Bebalung wordt meestal geserveerd in een kom met rijst op een apart bord. De vorm is vergelijkbaar met runderribsoep of rundersoep. Het zal lekkerder zijn als het warm wordt gegeten, vooral als het regenseizoen is aangebroken.

6. Saté Tanjung

Het is niet gemaakt van rundvlees, maar de tanjung saté is gemaakt van gestreepte of langon vis. Het heet Sate Tanjung omdat dit culinaire product uit de omgeving van Tanjung komt. U kunt Sate Tanjung gemakkelijk vinden langs de Tanjung Village-weg. Omdat de smaak erg lekker is, is saté tanjung de prima donna van de Mandalika-gemeenschap.

Deze saté gemaakt van vis is verwerkt met een combinatie van rijke kruiden die zich vermengen met de malsheid van het visvlees. Het is pittig, hartig en heerlijk. Deze saté wordt alleen geserveerd met rijstwafel zonder saus.

Wonderful Indonesia

Dat zijn de zes typische Mandalika Lombok-gerechten die je moet proberen wanneer een bezoek aan Lombok Island. Gegarandeerd dat je er verslaafd aan raakt. In plaats van nieuwsgierig te zijn, is het beter om Mandalika direct te bezoeken. Als je meer informatie nodig hebt, zoek het dan op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Top