You are here
Home > Uncategorized >

Nationaal park Bunaken: routes, locaties en bezienswaardigheden

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Bunaken Manado National Park staat sinds 2005 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en blijft groeien en wordt tot nu toe onderhouden. Natuurschoon verpakt in de vriendelijkheid van de lokale bewoners maakt deze plek tot een van de populaire toeristische bestemmingen, zowel in binnen- als buitenland.

Door het concept van een toeristisch gebied te combineren met natuurbehoud en economische ontwikkeling, is er zoveel te ontdekken en te genieten hier. Al geïnteresseerd in een bezoek? Zo niet, laten we dan het onderstaande artikel blijven volgen voor de laatste en andere belangrijke informatie!

Locatie van Nationaal Park Bunaken

Bunaken National Park ligt in de wateren van de Manado-zee, Wori District, Minahasa Regency, Noord-Sulawesi, Indonesië. Er zijn ongeveer 22 dorpen met een bevolking van 35.000 mensen, van wie de meesten werken als vissers, zeewierboeren, gidsen, scheepskapiteins en arbeiders in huisjes.

Uniek is dat Bunaken National Park in de Koraaldriehoek ligt. Dit betekent dat dit gebied een natuurlijke habitat is voor meer dan 390 soorten koraalriffen en verschillende andere mariene biota. Bunaken National Park ligt op 5 eilanden, de kust van Tanjung Pisok in het noorden en Tanjung Kelaam aan de zuidkant.

Hoe kom je bij de locatie van Bunaken National Park

Hoe de locatie van Bunaken National Park te bereiken is meestal eenvoudig. De afstand van het centrum van de stad Manado is ongeveer 18 kilometer. Vanuit het centrum van Manado kun je naar de haven Marina Blue Banter gaan en een boot nemen om naar Bunaken Island te gaan, wat 10-15 minuten duurt. Of u kunt naar de pier van het Marina Nusantara Diving Center (NDC) in het subdistrict Molas komen en het duurt ongeveer 20 minuten.

Als u vertrekt vanuit de haven van Manado, kunt u met een motorboot gaan met een reistijd van 30 minuten naar Bunaken Island, 20 minuten naar Siladen, 50 minuten naar Mantehage en 60 minuten naar Nian Island.

Toeristische activiteiten Nationaal park Bunaken

Als je hier een bezoek brengt, is het niet compleet als je niet verschillende toeristische activiteiten hebt geprobeerd, variërend van genieten van zeetoerisme, zonnebaden, duiken en andere. Geniet en ontdek het exotisme van dit gebied in de keuze aan vakantie-activiteiten hieronder!

1. Probeer duiken en snorkelen

Voor degenen onder u die de schoonheid van het onderwaterleven direct willen zien, moet u duik- en snorkelactiviteiten in deze wateren proberen. Voor de eerste keer duiken, maak je geen zorgen, want er is een korte les en training voor beginners. In dit leer- en trainingscentrum zullen beginners gedurende 15 minuten basisduiktechnieken leren, zoals ademhalen, masker opruimen, oorcorrectie, controle over het drijfvermogen. Als u in staat bent bevonden, wordt u uitgenodigd om gedurende 45 minuten op een diepte van 6 meter te duiken.

Tijdens de activiteit zullen internationaal gecertificeerde duikinstructeurs (SDI – Scuba Diving International) de bezoekers altijd begeleiden en assisteren. Op elk eiland in dit nationale park vind je 20 snorkelplekken. Maar het eiland Bunaken heeft van het totaal 12 duikgebieden.

Twaalf snorkelplekken op het eiland Bunaken zijn Mandolin, Sachiko Point, Muka Kampung, Tanjung Parigi, Ron’s Point, Lekukan 1, 2, 3, Pangalisang, East Bunaken, Church Front en Barracuda Peak.

Daarnaast is er Siladen Island met twee duikpunten, namelijk Siladen 1 en 2. Dit gebied is geschikt voor beginnende en professionele duikers, omdat het water erg helder is, dus het is niet nodig om te diep te duiken om de schoonheid van koraal te zien riffen.

Andere gebieden met de beste snorkelplekken zijn Mantehage Island met twee duikpunten, namelijk Bango en Tangkasi, Nian Island met Batu Kapal en Waterways, en Manado Tua Island met Buwalo, Tanjung Kopi en Pangalingan Negeri.

2. Leren tijdens het spelen

Dit beschermde gebied is een van de meest favoriete toeristische bestemmingen voor studiereizen voor studenten. Hier kunnen studenten meer te weten komen over het leven in zee en het ecosysteem, proberen mangrovebomen te planten en koraalriffen te transplanteren. Degenen onder u die kinderen meenemen, kunnen ze ook uitnodigen om samen te leren en te spelen in dit gebied.

3. Dolfijnen en walvissen kijken

In de ochtend, na zonsopgang, is het de perfecte tijd om dolfijnen en walvissen in deze wateren te zien. Bezoekers kunnen een traditionele boot huren bij de lokale gemeenschap om je naar het midden van de zee te brengen, wachtend op het verschijnen van het schattige dier.

4. Zonsondergangjacht

De ervaring van het zien ondergaan van de zon achter de uitgestrektheid van de oceaan en een vleugje oranje dat op het oppervlak stuitert, is zeker iets dat zeer waardevol is en jammer om te missen. Het gebied met het beste uitzicht op de zonsondergang is op Mantehage Island.

5. Ontspan op het witte zand

Voor degenen onder u die liever ontspannen, kunt u proberen om 45 minuten met een snelle boot naar Siladen Island te gaan. Het eiland is vrij breed met een grootte van 32,25 hectare. De toestand van het eiland, dat wordt gedomineerd door het kustgebied, heeft veel herbergen met een zeer kalme en vredige sfeer, dus het is de keuze van veel mensen om te rusten.

6. Bezoek het mangrovebos

Op Mantehage Island kun je door het mangrovebos wandelen terwijl je verschillende soorten vogels ziet die al moeilijk te vinden zijn. Daarnaast kunnen bezoekers de typische alcoholische drank van Manado proberen, namelijk Cap Tikus.

Wonderful Indonesia

Alleen al het lezen van de informatie klinkt al heel spannend, toch? Kom op, binnenkort plan je vakantie naar Bunaken National Park. Mocht je nog informatie nodig hebben, dan kun je die vinden op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Top