You are here
Home > Uncategorized >

8 toeristische attracties in Magelang die niet minder interessant zijn dan de Borobudur-tempel

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Wat komt er in je op als je het woord Magelang hoort? Je zult je vast meteen herinneren de pracht van de Borobudur-tempel wat een van de wereldwonderen is, toch? Maar vergis je niet. Naast de Borobudur-tempel heeft Magelang ook veel toeristische attracties die een prachtig natuurlijk landschap bieden, omdat dit kleine stadje het enige gebied is dat wordt omringd door vijf bergen tegelijk, beginnend bij de berg Merapi, Merbabu, Andong, Telomoyo en Sumbing.

Benieuwd naar de toeristische attracties in Magelang die je kunt bezoeken? Hier is de lijst met plaatsen.

1. Punthuk Setumbu

Wil je de zonsopgang zien vergezeld van een uitzicht op de Borobudur-tempel en de berg Merapi en Merbabu? Punthuk Setumbu is de beste plek voor jou om het moment te pakken waarop de zon begint te schijnen. Het begon nadat een fotograaf de zonsopgang op deze plek had vastgelegd. Daarna stroomden veel mensen naar de heuvel zo hoog als ongeveer 400 meter boven de zeespiegel, die ooit het veld van een inwoner was in het Menoreh-gebergte.

Het juiste moment om naar deze plek te gaan is tijdens het droge seizoen, en je moet vóór 05.00 uur ‘s ochtends komen, zodat je de zon kunt zien voor het beste uitzicht op de zonsopgang.

2. Bukit Rhema gebedshuis

Gelegen boven Rhema Hill, is deze plek eigenlijk gemaakt om de vorm van een duif te imiteren. Omdat de vorm van het gebouw echter meer op een kip lijkt, compleet met kop en staart, wordt het de Kippenkerk genoemd.

Dit gebouw werd verlaten, maar door de opnames van de film AADC 2 werd uiteindelijk het Bukit Rhema Prayer House gerenoveerd en werd het beroemd in het buitenland. De afstand is niet te ver van Punthuk Setumbu. U hoeft slechts 20 minuten te lopen om bij dit unieke gebouw te komen.

3. Bewaar pas

Ketep Pass ligt op 30 meter van de Borobudur-tempel en is gebouwd met voldoende faciliteiten om iedereen die hier komt te verwennen. De eerste faciliteit die kan worden gevonden is het Volcanology Museum, dat vulkanische documenten, miniaturen van de berg Merapi, verschillende voorbeelden van rotsbewijzen van uitbarstingen en verschillende waarschuwingsposters over vulkanen bevat. Dan kun je historische films zien van de uitbarsting van de berg Merapi, onderzoek, wandelpaden, verschillende evenementen die op een bepaald moment plaatsvinden in een mini-bioscoop, er zijn ook verrekijkers, en het Panca Arga-hof om duidelijk het prachtige panorama van de vijf te zien bergen. Daarnaast is er ook een Ketep Pass-restaurant en een uitkijkpost om de uitgestrektheid van landbouwgrond aan de voet van de berg Merbabu te zien. Wil daar heen?

4. Kyai Eeuwig Park

Dit familierecreatiegebied op 1 kilometer van de stad Magelang heeft verschillende complete toeristische voorzieningen, zoals minitreinen, mobiele auto’s, 6-dimensionale bioscoop, vliegende vos, zeldzame planten, dierenpark, boekendorp, zwembad en diverse andere spelletjes voor kinderen. Daarnaast is er ook een tombe in het midden van de tuin, namelijk de tombe van een kyai genaamd Ki Ageng Suryokusumo of ook bekend als Kyai Langgeng.

5. Pawon-tempel

De naam ‘Pawon’ komt van het woord ‘awu’ wat in het Javaans ‘as’ betekent. De naam Pawon betekent dus crematie. In tegenstelling tot andere tempels, is de functie van de Pawon-tempel om wapens op te slaan. Pawon Temple ligt in het dorp Brojolan, in de wijk Borobudur, op slechts 1750 meter van de Borobudur-tempel en op 1150 meter van de Mendut-tempel.

6. Mendut-tempel

Naast de Borobudur- en Pawon-tempels is ook de Mendut-tempel een bezoek waard. Slechts ongeveer 3 kilometer van de Borobudur-tempel, wordt deze tempel nog steeds actief gebruikt als een plaats van aanbidding voor boeddhisten. Met drie Boeddhabeelden, namelijk Sakyamuni Boeddha, Avalokiteshvara Bodhisattva en Maitreya, wordt aangenomen dat de Mendut-tempel een oudere leeftijd heeft dan de Borobudur-tempel.

7. Sekar Langit-waterval

Je hebt vast wel de legende gehoord van Jaka Tarub die gluurde en de sjaal stal van een van de engelen die in het meer aan het baden was, toch? Direct onder deze waterval is er een meer waarvan wordt aangenomen dat het de badplaats is van de Nawangwulan-engel.

Deze waterval ligt op de hellingen van de berg Telomoyo en grenst aan de districten Semarang en Salatiga. De hoogte bereikt 25 meter vanaf het oppervlak van het meer. Hmm, wat voor schoonheid is het?

8. Kedung Kayang

Deze waterval bevindt zich in Wonolelo Village, Sawangan District, Magelang Regency, Midden-Java. Op deze plek ontwikkelde zich ook een mythe die in de gemeenschap circuleert, namelijk dat er drie meesters zijn die strijden om eieren naar de kedung te gooien. Wie een ei gooit en het breekt niet, die is de winnaar. Maar het bleek dat alle ganzeneieren die werden gegooid, braken en verdwenen in bronnen die uitkwamen in het noorden, oosten en westen van de waterval.

Wonderful Indonesia

Dat is de lijst interessante toeristische attracties rond de Borobudur-tempel. Wil je andere toeristische attracties in Borobudur en Magelang weten? Bezoek de Wonderful Indonesia-website rechtstreeks om de lijst te bekijken.

Leave a Reply

Top